BRAINSTORM ORGANISEREN ROTTERDAM

EEN BRAINSTORM ORGANISEREN ROTTERDAM

Brainstormen is een creativiteitstechniek met als doel, snel en veel nieuwe ideeën te genereren over een bepaald onderwerp. Het belangrijkste kenmerk van een brainstormsessie is dat het waardeoordeel uitgesteld wordt, totdat alle ideeën zijn bedacht. Het gaat er bij het organiseren van een brainstormsessie dus hierbij om dat je vrij kan denken en er geen grenzen zijn, waardoor er creatieve ideeën ontstaan. Het creatief zijn gaat echter niet altijd op commando.

VOOR WIE?

Brainstorm organiseren Rotterdam is bedoeld voor individuen en teams die behoefte hebben aan een ander perspectief en/of een nieuwe kijk op een situatie. Heb je behoefte aan OM-denken, daar waar je anders zou verdergaan in je oude vertrouwde vaste denkpatronen, dan is een brainstormsessie wellicht iets voor jou als individu of voor het team.

AANPAK

Voor het bedenken van nieuwe ideeën tijdens een brainstorm maken wij gebruik van speciale creatieve idee-technieken. Dankzij creatieve idee-technieken doorbreek je je denkblokkades en krijg je toegang tot nieuwe ideeën uit verschillende invalshoeken. Dit kan verrassende resultaten opleveren voor jezelf als individu, het team of organisatie.

.Telefoonnummer: +31 6 17238099

Email: desk@cedrus.nl 

Ook interessant: Teamtrainingen. Werk samen met je team aan bijvoorbeeld verandering of effectiviteit.

BRAINSTORMEN IN TWEE FASES

De Amerikaanse reclametycoon Alex Osborn bedacht in de jaren ’30 een methode voor het brainstormen. Osborn zocht naar nieuwe methodes en inzichten om het creatieve niveau van zijn team te verhogen. Hij bestudeerde filosofen, ondervroeg creatieve wetenschappers en artiesten en onderzocht overlegmethodes uit andere culturen. Zijn onderzoek leidde tot twee cruciale inzichten om tot een goede brainstorm te komen. Uit deze inzichten vormde hij twee fases.

1. IDEE-GENERATIEFASE

Zoveel mogelijk ideeën bedenken zonder grenzen of belemmeringen.

2. IDEE-EVALUATIEFASE

De ideeën beoordelen en vergelijken en de voor- en nadelen afwegen.

Deze twee fases zijn erg belangrijk in een brainstormsessie. Er is een duidelijk onderscheid in ideeën bedenken en ideeën beoordelen. Vaak worden ideeën meteen afgeschoten tijdens een creatieve sessie, waardoor men niet meer de vrijheid voelt om met ideeën te komen wat leidt tot het denken in problemen. Dit is dodelijk voor de creatieve sfeer.Scroll naar top