LOOPBAANKEUZE UITGEBREID

LOOPBAANKEUZE UITGEBREID

Twijfel je aan je loopbaankeuze? Loop je vast in je huidige baan? Wil jij je heroriënteren op jouw loopbaan? Wil jij onderzoeken wat jouw talenten en drijfveren zijn en het antwoord vinden op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik nou echt voor mijn carrière? Voor twijfels en keuzes op het gebied van je loopbaan bieden wij een speciaal loopbaankeuzetraject aan.

INHOUD

Tijdens het loopbaankeuzetraject zal je niet alleen jouw koers voor je loopbaan bepalen, maar ook leren om duurzame keuzes te maken. Een vaardigheid die je in je verdere toekomst zal helpen om makkelijker de juiste keuzes te blijven maken.

RESULTAAT

Wat coaching je oplevert hangt af van jouw vraag en wensen. Voorafgaand aan de coaching stemmen wij het gewenste resultaat met je af. Een loopbaancoachingstraject kan op verschillende manieren invulling krijgen, afhankelijk van je vraag.

Je hebt inzicht in:

  • Wat jouw talenten en ambities zijn;
  • Wat je energie oplevert en wat je energie kost;
  • Waar jouw talenten en kwaliteiten het best tot uiting komen;
  • Welke carrièrestap je zou kunnen maken;
  • Een aantal suggesties van banen die goed bij je passen
VOOR WIE

Het loopbaankeuzetraject is bedoeld voor professionals die op een punt in hun carrière zijn beland waarop zij zich afvragen of dat wat ze doen ook is wat ze daadwerkelijk willen doen. Dit traject helpt Young professionals die niet zeker weten of de richting waarin ze hebben gestudeerd nog wel past bij wie ze zijn en bij wat ze nu echt willen. Ook is dit traject bedoeld voor mensen die het niet meer naar hun zin hebben in hun huidige baan en niet meer het gevoel hebben dat ze tot hun recht komen. Verder helpt dit traject je ook als je aan het solliciteren bent of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging.

WERKWIJZE

Na de telefonische aanmelding staan we stil bij de door coachee gestelde vraag of doel. We inventariseren dit en kijken wat de beste aanpak is. Is dit een vraag waarin de coachee wat uitgebreider wil stilstaan bij de loopbaan dan onderzoeken we tijdens een kennismakingsgesprek welk specifiek loopbaankeuzetraject bij de coachee past of dat een ander op maat gemaakt traject beter aansluit bij de situatie. Na inventarisatie van de vraag wordt een plan van aanpak gemaakt.

Het loopbaankeuzetraject bestaat uit acht individuele sessies van 1 uur en een eindgesprek. De sessies vinden op locatie Nieuwerkerk plaats, tenzij anders overeengekomen. Tussen de sessies door ontvangt de coachee uitdagende en inspirerende opdrachten om thuis uit te voeren. De algemene loopbaanprocedure wordt gevolgd vanaf stap 0 t/m stap 7 (zie PDF). Voor stap 8 en 9 worden handvatten geboden. Dit traject wordt afgesloten met een rapportage die besproken wordt met de coachee.

VERGOEDINGEN

Via werkgever

Coaching wordt doorgaans niet vergoed via de zorgverzekering. Als loopbaancoach ben ik, naast eerder genoemde beroepsverenigingen, lid van het NOLOC (de Nederlandse Vereniging van Loopbaancoaches lid 1877). Werkgevers zijn veelal wel bereid om de kosten van coaching te vergoeden. Werkgevers hebben er immers veel belang bij dat hun werknemers met voldoening inzetbaar zijn en blijven. Er zijn diverse vergoedingsmogelijkheden. Informeer bij personeelszaken, arbodienst of de bedrijfsarts naar de opties.

Via de Belastingdienst

Kosten voor coaching, loopbaanbegeleiding en training zijn vaak, inclusief BTW, aftrekbaar van je belasting als “scholingskosten”. Als particulier kun je de kosten (incl. BTW) als scholingskosten aftrekken, mits het doel het verkrijgen van een (nieuwe) baan is of het op peil houden van of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het behouden van inkomen uit arbeid. Er moet voor de aftrekbaarheid dus altijd een verband bestaan met inkomstenverwerving.  Daarnaast kan je eventueel de kosten als bijzondere ziektekosten bij de belastingaangifte opvoeren. De belastingdienst hanteert een drempel van € 500. De kosten boven deze € 500 zijn tot een maximum van € 15.000 aftrekbaar. Lees meer over de fiscale voordelen op de website van de of de Belastingdienst of neem contact op met de BelastingTelefoon: 0800 – 0543.

Scroll naar top