BURNOUT & STRESS

BURN-OUT BEHANDELING


Burn-out is het eindstadium van langdurige, vaak jarenlange, roofbouw op het lichaam. Burn-out en stress ontstaat als mensen ondanks de stress en de spanningsklachten stug door blijven gaan. Ze volharden in hun werk en zijn zich lang niet altijd bewust van de ernst van hun klachten. Hoe groter de uitputting, hoe erger de klachten worden. Cedrus heeft specialisten in huis in het begeleiden van mensen met burn-out, angst, paniek, vermoeidheid, depressie en andere stressklachten. Als een van uw medewerkers in een burn-out belandt, is dat voor alle betrokkenen een vervelende situatie.

INHOUD BURN-OUT BEHANDELTRAJECT

Cedrus werkt met een integrale behandelaanpak die gericht is op snel én duurzaam herstel. De specialisten van Cedrus werken praktisch, probleemgericht en bieden langere en intensievere burn-out behandeltrajecten aan in omgeving Rotterdam.

Burn-out vraagt om een maatwerkaanpak. Elk individu is uniek en daarom bieden wij tijdens het Burn-out behandeltraject datgene aan wat iemand nodig heeft. Jouw vraag en jij als persoon staat bij ons centraal en wij willen je daarbij zo snel mogelijk helpen. Iedere Burn-out is anders, soms is een coachende aanpak nodig soms moet er dieper gekeken worden en is een meer psychologische aanpak nodig, Wij kunnen beiden leveren en kunnen daarom precies inzetten wat nodig om het herstel proces zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

WERKWIJZE BURN-OUT BEHANDELTRAJECT

In samenwerking met de Hogeschool Rotterdam hebben wij een zeven stappen programma ontwikkeld. Deze stappen worden in de burn-out programma’s gevolgd.

  1. Herkennen en erkennen
  2. Herstel vitaliteit en gezondheid
  3. Veranderen van denk patronen
  4. Valkuilen aanpakken en persoonlijke effectiviteit vergroten
  5. Wat zijn jouw waarden, wat wil je?
  6. Jij en je baan
  7. Nazorg

Telefoon: 0617238099

Email: desk@cedrus.nl 

Aanpak

Start direct na aanmelding
Zowel coachende als psychologische aanpak
Onderzocht stappenplan
Maatwerk (wat is nodig)
groot arsenaal aan behandelvormen
KLACHTEN BIJ EEN BURN-OUT


Stressklachten ervaren de meeste mensen als vervelend. Maar ze hebben ook een belangrijke functie. Het zijn de eerste signalen die aangeven dat je te veel hooi op je vork neemt. Je lichaam protesteert; het waarschuwt dat je moet zorgen voor herstelmomenten om erger te voorkomen. Het is dan ook belangrijk om die signalen niet te negeren. Het lichaam kent zo een aantal manieren om signalen af te geven bij stress en een burn-out.1. LICHAMELIJKE SIGNALEN

Lichamelijke signalen hangen samen met de verhoogde lichamelijke activiteit bij stress. Er treden veranderingen op in het bloedvatenstelsel en het hart, de ademhaling, de spieren en het maagdarmstelsel. Het afweersysteem kan door stress worden aangetast, waardoor je bijvoorbeeld vatbaar wordt voor verkoudheid, griep en andere ziekteverschijnselen

2. GEDRAGSSIGNALEN

Ongezonde stress kan veranderingen in het gedrag van mensen veroorzaken. Ook je gedrag naar anderen toe kan veranderen. Vaak als gevolg van de aanwezige lichamelijke-, psychische- en gedachtesignalen. Zo kunnen prikkelbaarheid en cynisme leiden tot conflicten. Lusteloosheid en somberheid kunnen leiden tot terugtrekken uit sociale contacten.  

3. PSYCHISCHE SIGNALEN

Ongezonde stress kan ook zichtbaar en voelbaar worden door je stemming en de gemoedstoestand waarin je verkeert. Veel gestreste mensen worden bijvoorbeeld prikkelbaar en cynisch. 4. GEDACHTESIGNALEN

Bij ongezonde stress ontstaat vaak een negatief gedachtenpatroon. Deze negatieve gedachten kunnen zich richten op anderen, maar zijn vaak ook gericht op jezelf en op je eigen (verminderde) kwaliteiten.

Resultaat: wat leer je bij het burn-out behandeltraject Rotterdam

OP TIJD RUST NEMEN

Leer de signalen herkennen en leer wanneer jij je rust moet pakken.

PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT

Persoonlijke effectiviteit. Behaal je resultaten doelgericht.PLEZIER

Weer plezier in je werk en inzicht in je waarden.

Herken jij deze klachten? Neem snel contact op!

Scroll naar boven