Ziekteverzuim, vertrek, stress op de werkvloer en burn-outs. Als moderne werkgever is het tegenwoordig belangrijk je team van collega’s gezond en tevreden te houden. Met de workshop Gezond en Vitaal doet u een stap in de goede richting. Bij een gezonde en vitale bedrijfscultuur horen fitte en energieke werknemers.

Deze workshop is  speciaal ontwikkeld is om de gezondheid, energie- en geluksniveau een flinke boost te geven aan je collega’s.. De workshop is een combinatie van theorie en praktijk en wordt gegeven op jouw bedrijfslocatie door onze trainers Ton Fontijn (psycholoog) en Tess de Wild (personal trainster en yogadocente). De combinatie van positieve psychologie, het verbeteren van de mindset en praktische lichaamsgerichte en ontspanningsoefeningen leidt tot een daadwerkelijke verandering van levensstijl.

Wij geven werknemers informatie, praktische tips en veel oefeningen hoe je  op een gezondere en vitale manier kunt gaan werken en leven.

Introduktie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie

Vitaliteit staat steeds vaker bij bedrijven op de prioriteitenlijst. En terecht, vitale medewerkers zijn onder andere productiever, kostenbesparend en goed voor het imago. Gezond eten, lichaam en geest ontspannen, voldoende bewegen: hoe pas je dit allemaal toe in je al drukke werkschema?

Tijdens de workshop Vitaliteit maak je kennis met 6 gebieden die belangrijk zijn voor vitaal en gezond leven. Tess en Ton geven hiervoor praktische tools die ook in het drukke werkschema zijn toe te passen.

Je zult merken dat je zelf eigenlijk al veel kunt doen om lekker in je vel te zitten. De workshop is erg leuk om als team te volgen. Met elkaar gaan jullie op zoek naar een gezonde levensstijl en ieders persoonlijke vitaliteit. Daar heeft uiteindelijk iedereen op de werkvloer baat bij. Gelukkige, gezonde en tevreden medewerkers is voor iedere organisatie prioriteit.

De workshop Vitaliteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Inhoud

Arts Henk Fransen en psycholoog Albert Sonnevelt hebben onderzoek gedaan naar de 6 belangrijkste pijlers voor je gezondheid en welzijn. En dat gaat verder dan alleen gezonde voeding en beweging!

De uitslag van dit onderzoek is vormgegeven in het model de “Vitaliteits Piramide”. Leer hoe je je levensstijl kunt optimaliseren. Na afloop weet je waar jouw aandachtspunten liggen en hoe je daar meteen mee aan de slag kunt gaan.

Ontdek de 6 belangrijkste pijlers van vitaliteit en plan je volgende concrete stap.

Naast het overbrengen van kennis, is er tijdens de workshop volop ruimte voor interactie en discussie. Er zijn verschillende activiteiten en interactieve elementen in de cursus verwerkt, waaronder beweegoefeningen en ontspanningsoefeningen (zowel yoga als ademtechnieken komen aan bod).

Je krijgt als deelnemer uitdagende huiswerkopdrachten mee, om met de geleerde stof aan de slag te gaan. (ongeveer 1 uur per week)

Bovenstaande inhoud is een indicatie van de mogelijkheden, de workshop wordt op maat aangeboden.

resultaat

De workshop Vitaliteit is een ideale tool om de vitaliteit binnen de organisatie of binnen je team te vergroten. Deelnemers voelen zich beter en zitten goed in hun vel. Ze hebben meer energie, zijn gemotiveerder en gefocust. We bespreken de voordelen van vitaliteit en onderzoeken hoe de deelnemers hun vitaliteit kunnen vergroten. We geven advies en praktische handvatten om de duurzame inzetbaarheid te vergroten. Gezonde mensen zijn blije mensen.

 • Gezonde leefstijl
 • Positief gedrag
 • Meer energie, motivatie en veerkracht
 • Duurzaam personeelsbestand

Tips & trucs: gezond eten, bewegen en ontspannen

Doelgroep

De workshop Vitaliteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Deze workshop is dan ook geschikt voor iedereen zijn/haar vitaliteit of die van het team wilt verbeteren. Voor deze doelgroepen kan de workshop in het bijzonder interessant zijn:

 • Leidinggevenden
 • HR: Duurzame inzetbaarheid
 • Projectteams
 • Teams (die een hoge werkdruk en stress ervaren)

De workshop Vitaliteit leent zich ook goed als onderdeel voor teambuilding, een congres of een bedrijfsuitje. Benieuwd of deze workshop bij jullie past? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies:

investering

Losse introductie workshop 2 uur (min 12 max 50 deelnemers)

€ 75,- per deelnemer

1-daagse training 9.30 – 16.00 uur (8-12 deelnemers)

€ 225,- pp

2- daagse training 9.30 – 16.00 uur, met een tussenpoos van 2 weken tussen dag 1 en dag 2.

(8-12 deelnemers)

€ 450,- pp

De prijzen zijn gebaseerd op incompany. Indien de training op een externe locatie plaatsvind zullen hiervoor extra kosten worden berekend.

Meer weten?

Heb je interesse in deze workshops of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:

 • een mail te sturen naar:
 • of te bellen naar 06 17 238099

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Interesse

Heb je interesse in deze workshops of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:

· een mail te sturen naar: desk@cedrus.nl of naar: hello@yogamettess.nl
· of te bellen naar 06 17 238099

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Vorm

Vitaliteit wordt begeleidt vanuit twee perspectieven (body én mind). Juist deze twee invalshoeken zorgen voor een compleet beeld.

Omdat Ton en Tess door hun ervaring met cliënten beiden van mening zijn dat samenwerking met verschillende disciplines tot het beste resultaat leidt, hebben zij een unieke training ontwikkeld. Zij zijn de eersten in Nederland die cognitieve therapie én lichaamsgerichte oefeningen in een bedrijfstraining voor Vitaliteit samen laat komen. Tess gaat uit van haar specifieke kennis en vaardigheden en Ton doet dat vanuit zijn inval hoek.

De vorm van de workshop kan er als volgt uit zien:

 • Introductie-workshop
 • Basis vitaliteit 1 dagdeel
 • Basis Vitaliteit + … 2 dagdelen
 • Basis Vitaliteit + … + … de intensieve variant
 1. 2 dagdelen
 2. twee weken om te oefenen
 3. 2 dagdelen

Als je meer wilt weten over deze workshop Mail ons dan