Ik ben Ton Fontijn. Vader, echtgenoot, psycholoog, (loopbaan)coach, trainer, liefhebber van natuur en fotografie. Doordat ik al deze rollen combineer heb ik een leuk leven. Ik werk vanuit mijn eigen onderneming en help mensen bij vragen over hoe ze hun werk ‘beter’ kunnen doen of hoe ze een geschikte baan kunnen vinden.

Loopbaan en achtergrond

Jezelf ontwikkelen om je potentieel zoveel mogelijk te gebruiken vind ik belangrijk. Ik ben een zoeker. Al 35 jaar ben ik op zoek, via boeken en opleidingen om het beste uit mezelf te halen. Ik kan rustig zeggen dat ik honderden boeken op dit gebied gelezen heb, verschillende methodieken bestudeerd heb op het gebied van persoonlijke groei.

Deze zoektocht heeft ertoe geleid dat ik heb kunnen leren van fantastische leraren. Hans Korteweg van het ITIP, Will Schutz (Human Element), Eric Schneider (NLP), Nisandeh Netaen (zakelijk ondernemen). Ook hebben veel schrijvers me geinspireerd waaronder: Stevan R. Covey, Wayne Dyer, Anthony Robbins, Eckhart Tolle.

Tijdens mijn zoektocht ben ik afgestudeerd in twee richtingen in de psychologie, met als afstudeerrichting ‘klinische en arbeids en organisatie psychologie’. Deze studie heb ik aangevuld met opleidingen in cognitieve gedragstherapie en Acceptance and Commitment Therapy. Ik heb mij daarnaast o.a. verdiept en gespecialiseerd in mensen met Burn out klachten.

Dit is een aardige zoektocht, ik zal jullie de rest besparen. Het heeft me in ieder geval veel gebracht. Ik merk wel dat ik door mijn achtergrond en levenservaring, mensen snel kan brengen naar wat zij nu nodig hebben, mijn trajecten zijn dan ook kort en intensief.

Waarom bij mij?

Wat kan het je opleveren om ervoor te kiezen om juist bij mij te komen? Ik ben een ervaren professional zowel thuis op het zakelijk vlak als op het persoonlijke vlak. Op dit moment ben ik al 14 jaar zelfstandig ondernemer. Daarnaast ben ik 20 jaar in het bedrijfsleven werkzaam geweest. Ik vind mijn passie door mensen bij hun potentieel te brengen, waardoor zij meer van het leven genieten, plezier en success hebben. Ik hou me beroepshalve bezig met alles wat mensen beter, gezonder en vitaler maakt in hun werk.

Ik ben aangesloten bij:

  • NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)
  • NOLOC (Nederlandse beroepsvereniging voor loopbaanadviseurs)
  • Vgzp

Het NIP bewaakt de kwaliteit en deskundigheid van de aangesloten psycholoog. Dit betekent dat de psycholoog gebonden is aan beroepsethische gedragsregels.