Loopbaan coaching en advies

Waar ga jij naar toe?

Loopbaan coaching en advies

Het doel van Loopbaan coaching en advies is je te begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei en je op een hoger niveau te brengen in je werk.

Het gaat om het helder krijgen wat je wilt. Weten waar je wilt eindigen en welke stappen je moet ondernemen om daar te komen. Duidelijk weten wat je talenten en krachten zijn en kunnen inschatten wat je positie op de arbeidsmarkt is.

Hierdoor kun je de arbeidsmarkt benaderen met een positieve, doelgerichte en daadkrachtige aanpak

Inhoud

Een loopbaan coaching kan op verschillende manieren invulling krijgen, afhankelijk van je vraag.

Er zijn meerdere mogelijkheden

1. Wat wil ik?

Je moet (of wilt) op zoek naar een nieuwe baan, maar het is je niet helder welke dat dan moet zijn.

2 Hoe vind ik die baan?

Je weet welke baan je wilt, maar vindt het lastig om deze te vinden. Je hebt behoefte aan een strategie om de arbeidsmarkt te benaderen die je helder inzicht geeft in wat je wel kunt en wat je niet kunt.

3. Hoe voer ik een goed sollicitatiegesprek?

In sommige gevallen is het sollicitatiegesprek het struikelblok bij het vinden van een nieuwe baan. Als jij er last van hebt om je te presenteren of moeite hebt met het maken van assessments, kunnen wij je helpen om hier beter mee om te kunnen gaan.

Voor wie

Loopbaan coaching is geschikt voor mensen die zich afvragen wat ze willen en mensen die zich afvragen hoe ze daar kunnen geraken. Je hebt het gevoel dat je functie je niet (meer) op het lijf is geschreven. De omgeving is veranderd of gaat veranderen. Je hebt het gevoel dat je op deze plek niet het maximale uit jezelf haalt. Je wilt je oriënteren op een functie waarin je je verder kunt ontwikkelen en jouw talenten beter tot hun recht komen. Je bent medewerker, leidinggevende of ondernemer. Een loopbaan coaching  is dan voor jou een unieke manier om in de spiegel te kijken.

Werkwijze

In het eerste kennismakingsgesprek besteden we vooral aandacht aan wat jouw vraag of doel is. Waar deze vraag vandaan komt en wat je in welke tijd wil bereiken? Binnen dit gesprek kunnen we je dan direct aangeven wat onze aanpak en werkwijze zal zijn. Wij hebben geen standaard werkwijze, maar sluiten aan bij jouw behoeften en jouw manier om inzicht te verwerven en te leren.

We kunnen dan ook aangeven hoeveel gesprekken er nodig zijn om jouw doel te bereiken.

Onze ervaring is dat er gemiddeld 5 gesprekken plaatsvinden over een periode van drie maanden.

Resultaat

Wat coaching je oplevert, hangt af van jouw vraag en wensen. Voorafgaand aan de coaching stem ik het gewenste resultaat met je af. Een loopbaancoachingstraject kan op verschillende manieren invulling krijgen, afhankelijk van je vraag.
Er zijn meerdere mogelijkheden

1. Wat wil ik?
Je moet (of wilt) op zoek naar een nieuwe baan, maar het is je niet helder welke dat dan moet zijn. In dit traject brengen we met behulp van vragenlijsten en enkele praktische oefeningen in kaart wat jouw droombaan is. We brengen je waardes talenten en verlangens in kaart .

Je hebt inzicht in:

 • Wat jouw talenten en ambities zijn
 • Wat je energie oplevert en wat je energie kost
 • Waar jouw talenten en kwaliteiten het best tot uiting komen
 • Welke carrièrestap je zou kunnen maken
 • Een aantal suggesties van banen die goed bij je passen

2. Hoe vind ik een baan?

 • Strategie om arbeidsmarkt te benaderen
 • Je hebt een helder inzicht in wat je wel kunt en wat je niet kunt.
 • Ik geef vorm aan je CV, geef sollicitatietips en concrete antwoorden op jouw vragen

3. Hoe voer ik een goed sollicitatiegesprek?

 • Je leert jezelf beter presenten
 • Je bent beter voorbereid op een assessment onderzoek
Investering

Investering :

Over het algemeen gaan we uit van traject van 5 gesprekken van 1 uur. Bij het traject horen enkele keuze en inzicht vragenlijsten.

De trajecten zijn natuurlijk helemaal maatwerk, het gaat erom wat jij wilt en wat je nodig hebt om tot een goede nieuwe keuze te komen.

Soms zijn enkele gesprekken voldoende en soms is er meer nodig.

Zakelijk:

 • 135 Euro excl Btw (per los gesprek 1 uur)

Particulieren:

 • 90 Euro excl BTW (per los gesprek 1 uur)

Vaak blijken de inzichten die nodig zijn eerder te komen, soms al na een enkel gesprek.

We brengen in dat geval natuurlijk alleen de gevoerde gesprekken in rekening. Er is hier geen sprake van een vrijblijvend intakegesprek, omdat we regelmatig aan 1 gesprek voldoende blijken te hebben om tot de kern te komen.

verg. via werkgever

Coaching wordt doorgaans niet vergoed via de zorgverzekering. Als loopbaancoach ben ik, naast eerder genoemde beroepsverenigingen, lid van het NOLOC (de Nederlandse Vereniging van Loopbaancoaches lid 1877). Werkgevers zijn veelal wel bereid om de kosten van coaching te vergoeden. Werkgevers hebben er immers veel belang bij dat hun werknemers met voldoening inzetbaar zijn en blijven. Er zijn diverse vergoedingsmogelijkheden. Informeer bij personeelszaken, arbodienst of de bedrijfsarts naar de opties.

verg.via belasting

Kosten voor coaching, loopbaanbegeleiding en training zijn vaak, inclusief BTW, aftrekbaar van je belasting als “scholingskosten”. Als particulier kun je de kosten (incl. BTW) als scholingskosten aftrekken, mits het doel het verkrijgen van een (nieuwe) baan is of het op peil houden van of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het behouden van inkomen uit arbeid. Er moet voor de aftrekbaarheid dus altijd een verband bestaan met inkomstenverwerving.  Daarnaast kan je eventueel de kosten als bijzondere ziektekosten bij de belastingaangifte opvoeren. De belastingdienst hanteert een drempel van € 500. De kosten boven deze € 500 zijn tot een maximum van € 15.000 aftrekbaar. Lees meer over de fiscale voordelen op de website van de of de Belastingdienst of neem contact op met de BelastingTelefoon: 0800 – 0543.

Het Chinese woord voor crisis bestaat uit twee karakters die ‘gevaar’ en ‘kans’ betekenen. Een crisis is niet alleen bedreigend, maar biedt ook kansen. Misschien wel omdat een crisis de noodzaak om het roer om te gooien vergroot. En als je je in je huidige situatie onzeker voelt over de toekomst van je werk en inkomen, is dat dan niet juist een uitgelezen moment om eens goed te gaan onderzoeken of je eigenlijk wel doet waar je hart ligt?

Direct beginnen

Aanmelden kan eenvoudigweg door het contactformulier hieronder in te vullen.

Met dit formulier geef je aan dat je belangstelling hebt voor de loopbaan coaching en dat je graag overleg met ons wilt.

Meestal kun je snel bij ons terecht.

Als je nog vragen hebt over de coaching kun je ook contact opnemen via het contactformulier of bellen met 0617238099.

Interesse in een loopbaan coachings traject