GRATIS:
ONTWIKKELADVIES VOOR WERKENDE 45-PLUSSERS

Het Ontwikkeladvies is een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

OM VOOR EEN ONTWIKKELADVIES IN AANMERKING TE KOMEN ZIJN DIT DE ENIGE CRITERIA WAARAAN JE MOET VOLDOEN:

  • Je bent 45 jaar of ouder
  • Je werkt minimaal 12 uur per week als werknemer of zzp’er

Wil je een ontwikkeladvies doen om een goed beeld te krijgen van je kansen en mogelijkheden in je werk en in je loopbaan?

Het ontwikkeladvies wordt afgesloten met het maken van een persoonlijk ontwikkelplan. Hierin staat welke stappen je kunt nemen om goed voorbereid te zijn op de toekomst.

Waarom dit traject

Het Ontwikkeladvies is een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving, met een professionele loopbaanadviseur, over je loopbaanvragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken. Het ontwikkeladviestraject heeft als doel je toe te rusten om tijdig een reëel beeld van het toekomstperspectief in je huidige werk te krijgen en meer regie over je toekomstige loopbaan te nemen.

Waaruit bestaat het traject

Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, je talenten en je toekomstige loopbaanmogelijkheden. Onderwerpen die tijdens de ontwikkeladviesgesprekken aan bod komen zijn:

  • Een schets en bewustwording van de eigen situatie en toekomstperspectieven.
  • Een uitgebreid vragenlijst onderzoek.
  • Het Persoonsprofiel; hierin maken we inzichtelijk en overzichtelijk wat jouw belangrijkste talenten, motivatie en wensen (denk ook aan reistijd, aantal uren) zijn.
  • Toekomstoriëntatie; op basis van jouw persoonlijke profiel onderzoeken wat mogelijke richtingen zijn waarin je je loopbaan kunt vervolgen, dat kan je huidige werk zijn, maar ook wat anders.
  • Inzicht in je energie balans: Kost je werk je energie of geeft je werk energie.

Wat levert het op

Aan het einde van dit traject heb je scherp inzicht in je loopbaanmogelijkheden en heb je energie gekregen om daar verder richting aan te geven. Het ontwikkeladvies wordt afgesloten met het maken van een persoonlijk ontwikkelplan. Hierin staat welke stappen je kunt nemen om goed voorbereid te zijn op de toekomst.

Tijdens persoonlijke begeleiding van in totaal maximaal vier uur, zullen je persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal staan.

Is het echt gratis

Jazeker, je moet natuurlijk wel zelf tijd vrij maken om de gesprekken te kunnen bijwonen. De kosten voor het ontwikkeladvies worden gedekt door de subsidie.

Om de subsidie aan te kunnen vragen is wel het volgende van belang:

Het Ontwikkelplan,  Ontwikkeladvies en de toestemmingsverklaring verwerking persoonsgegevens dienen na afronding door de deelnemer(s) getekend te worden.

Zo is het voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid duidelijk dat de subsidie ook echt gebruikt is waar deze voor bedoeld was.

Hoe moet ik het regelen

Meedoen is eigenlijk heel eenvoudig. Neem contact op met Cedrus om een afspraak in te plannen of de mogelijkheden te bespreken.
Cedrus:
  • neemt alle administratieve taken op zich, zoals de aanmelding van het traject en de facturatie.
  • regelt dat jouw persoonlijke subsidie beschikbaar komt.
De subsidie betekent dat je een gratis ontwikkeladvies krijgt. Je hoeft verder niets te doen om van het ontwikkeladvies gebruik te kunnen maken.

De enige twee criteria waaraan je moet voldoen zijn:

•    Je bent 45 jaar of ouder

•    Je werkt minimaal 12 uur per week als werknemer of zzp’er

Wanneer kom je niet in aanmerking

​Ben je 45-Plusser en kun je je werk wegens ziekte niet meer doen of is een ontslag of reorganisatie regeling van kracht? Dan kun je geen gebruik maken van de subsidie. Wanneer je werkgever een loopbaantraject vergoedt of wanneer je het zelf betaalt, kan je uiteraard ook bij ons terecht. Voor hetzelfde programma of een uitgebreidere versie van loopbaanbegeleiding.

Waar

Het individuele gesprekken voor het ontwikkeladvies traject kunnen plaatsvinden in Nieuwerkerk aan den IJssel of op andere locaties in Nederland omdat Cedrus lid is van het coachhuis.

Grijp dan nu je kans voor een gratis ontwikkeladvies.

Want vanaf 1 januari 2019 geeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid iedere werkende 45-plusser de mogelijkheid gratis loopbaanadvies te krijgen ter waarde van € 600.

Voldoe je deze voorwaarden? Wacht dan niet langer, want het subsidiepotje is beperkt.

Je kan direct hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen.​

KLAAR OM TE STARTEN?

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Laat je gegevens achter en ik kom bij je terug.

Ik wil een intake gesprek plannen

Ik begeleid al meer dan 20 jaar mensen in hun loopbaan. Het ontwikkeladvies kun je gebruiken als een tussen check. Samen kijken we wat nog past, wat niet meer, en wat de prettigste manier is om je werkende toekomst vorm te geven.