Loopbaan keuze uitgebreid

Waar ga jij naar toe?

Loopbaan keuze uitgebreid

Het doel van Loopbaan coaching en advies is je te begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei en je op een hoger niveau te brengen in je werk.

Het gaat om het helder krijgen wat je wilt. Weten waar je wilt eindigen en welke stappen je moet ondernemen om daar te komen. Duidelijk weten wat je talenten en krachten zijn en kunnen inschatten wat je positie op de arbeidsmarkt is.

Hierdoor kun je de arbeidsmarkt benaderen met een positieve, doelgerichte en daadkrachtige aanpak

Inhoud

Een loopbaan coachings traject is volledig maatwerk en wordt begeleid door onze senior professional. Wij putten voor dit traject uit onze instrumenten die bewezen hebben mensen in hun loopbaan succesvol te kunnen ondersteunen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van assessment onderdelen en professioneel acteurs.

Voor wie

Loopbaan coaching is geschikt voor mensen die zich afvragen wat ze willen en mensen die zich afvragen hoe ze daar kunnen geraken. Je hebt het gevoel dat je functie je niet (meer) op het lijf is geschreven. De omgeving is veranderd of gaat veranderen. Je hebt het gevoel dat je op deze plek niet het maximale uit jezelf haalt. Je wilt je oriënteren op een functie waarin je je verder kunt ontwikkelen en jouw talenten beter tot hun recht komen. Je bent leidinggevende of ondernemer. Een loopbaan coaching  is dan voor jou een unieke manier om in de spiegel te kijken.

Werkwijze

Na  telefonische aanmelding nodigen wij jou uit voor een intake gesprek. Hier staan we stil bij de door coachee gestelde vraag of doel. We inventariseren dit en kijken wat de beste aanpak is.

Is dit een vraag waarin de coachee wat uitgebreider wil stilstaan bij de loopbaan dan onderzoeken we tijdens kennismakingsgesprek welk specifiek loopbaankeuzetraject bij de coachee past, of dat een ander op maat gemaakt traject beter aansluit bij de situatie.

Na inventarisatie van de vraag wordt een plan van aanpak gemaakt. De sessies vinden op locatie Nieuwerkerk plaats, tenzij anders overeengekomen.

Tussen de sessies door ontvangt de coachee uitdagende en inspirerende opdrachten om thuis uit te voeren. De algemene loopbaanprocedure wordt gevolgd vanaf stap 0 t/m stap 9 (zie PDF). Er wordt uitgebreider en intensiever gecoached op de stappen 6, 7, 8 en 9. Dit loopbaankeuzetraject bevat ook optioneel de onderdelen :

 • Hoe profileer en presenteer ik mezelf training video training (eventueel met acteurs)
 • CV linkedin update
 • Inspiratie sessie
 • (Wandel)coaching
 • Sollicitatietraining
 • Presentatie training
 • Assessment onderzoek

Het traject wordt afgesloten met een rapportage die besproken wordt met coachee.

Resultaat

Na afloop beschik u over meer zelfkennis, inzicht in de richting die nu bij jouw past, heeft u  tools om te veranderen of bij te sturen, heeft u verbinding met uw talenten en bent u gegroeid als mens. U heeft als het ware ‘uzelf opnieuw uitgevonden’,.

Wat coaching u oplevert, hangt verder af van uw vraag en wensen. Voorafgaand aan de coaching stemmen wij het gewenste resultaat met u af. Een loopbaancoachingstraject kan op verschillende manieren invulling krijgen, afhankelijk van uw vraag.

Het kan opleveren

 • Wat jouw talenten en ambities zijn
 • Wat je energie oplevert en wat je energie kost
 • Waar jouw talenten en kwaliteiten het best tot uiting komen
 • Wat je kan verbeteren als leidinggevende
 • Wat je sterke kanten zijn als leidinggevende
 • Welke carrièrestap je zou kunnen maken
 • Een aantal suggesties van banen die goed bij je passen
 • Een Strategie om arbeidsmarkt te benaderen
 • Je hebt een helder inzicht in wat je wel kunt en wat je niet kunt.
 • Optimaal CV, linkedin profiel
 • U weet wat u wilt en kunt zich beter presenten
 • Beter voorbereid op een assessment onderzoek
Investering

Investering :

Over het algemeen gaan we uit van een langduriger traject dat geheel naar wens ingevuld kan worden.  Het gaat erom wat de coache nodig heeft om weer succesvol en met plezier aan het werk te zijn. J weet wat jij wilt en wat je nodig hebt om tot een goede nieuwe keuze te komen.

Ieder traject is anders na de intake fase geven we een duidelijk overzicht wat de kosten worden.

Trajectprijs

Doordat de trajectpprijs helemaal uit maatwerk bestaat is er geen kosten indicatie te leveren, de bedragen variëren van 1250 tot 7000 Euro excl BTW

Per losse gesprekken zijn de kosten als volgt:

Zakelijk:

135 Euro excl Btw (per los gesprek 1 uur)

Particulieren:

 • 97,50 Euro incl BTW (per los gesprek 1 uur)

We brengen in dat geval natuurlijk alleen de gevoerde gesprekken in rekening. Er is hier geen sprake van een vrijblijvend intakegesprek, omdat we regelmatig aan 1 gesprek voldoende blijken te hebben om tot de kern te komen.

verg. via werkgever

Coaching wordt doorgaans niet vergoed via de zorgverzekering. Als loopbaancoach ben ik, naast eerder genoemde beroepsverenigingen, lid van het NOLOC (de Nederlandse Vereniging van Loopbaancoaches lid 1877). Werkgevers zijn veelal wel bereid om de kosten van coaching te vergoeden. Werkgevers hebben er immers veel belang bij dat hun werknemers met voldoening inzetbaar zijn en blijven. Er zijn diverse vergoedingsmogelijkheden. Informeer bij personeelszaken, arbodienst of de bedrijfsarts naar de opties.

verg.via belasting

Kosten voor coaching, loopbaanbegeleiding en training zijn vaak, inclusief BTW, aftrekbaar van je belasting als “scholingskosten”. Als particulier kun je de kosten (incl. BTW) als scholingskosten aftrekken, mits het doel het verkrijgen van een (nieuwe) baan is of het op peil houden van of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het behouden van inkomen uit arbeid. Er moet voor de aftrekbaarheid dus altijd een verband bestaan met inkomstenverwerving.  Daarnaast kan je eventueel de kosten als bijzondere ziektekosten bij de belastingaangifte opvoeren. De belastingdienst hanteert een drempel van € 500. De kosten boven deze € 500 zijn tot een maximum van € 15.000 aftrekbaar. Lees meer over de fiscale voordelen op de website van de of de Belastingdienst of neem contact op met de BelastingTelefoon: 0800 – 0543.

Direct beginnen

Aanmelden kan eenvoudigweg door het contactformulier hieronder in te vullen.

Met dit formulier geef je aan dat je belangstelling hebt voor de loopbaan coaching en dat je graag overleg met ons wilt.

Meestal kun je snel bij ons terecht.

Als je nog vragen hebt over de coaching kun je ook contact opnemen via het contactformulier of bellen met 0617238099.

Interesse in een loopbaan coachings traject