Loopbaan keuze uitgebreid

Waar ga jij naar toe?

Loopbaan keuze uitgebreid

Twijfel je aan je loopbaankeuze? Loop je vast in je huidige baan? Wil jij je heroriënteren op jouw loopbaan? Wil jij onderzoeken wat jouw talenten en drijfveren zijn en het antwoord vinden op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik nou echt voor mijn carrière? Voor twijfels en keuzes op het gebied van je loopbaan bied ik een speciaal loopbaankeuzetraject aan.


Inhoud

Tijdens het loopbaankeuzetraject zal je niet alleen jouw koers voor je loopbaan bepalen. Je leert ook wat jij nodig hebt om duurzame keuzes te maken. Een vaardigheid die je in je verdere toekomst zal helpen om makkelijker de juiste keuzes te blijven maken.

Voor wie

Het loopbaankeuzetraject is bedoeld voor professionals die op een punt in hun carrière zijn beland waarop zij zich afvragen of dat wat ze doen ook is wat ze daadwerkelijk willen doen. Het is een traject voor young professionals die net zijn afgestudeerd en niet zeker weten of de richting waarin ze gestudeerd hebben nog wel past bij wie ze nu zijn en bij wat ze nu echt willen. Maar ook een traject voor mensen die het niet meer naar de zin in hebben in hun huidige baan, niet echt het gevoel hebben dat ze tot hun recht komen. Ook als je aan het solliciteren bent en op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, past dit loopbaankeuzetraject bij jou.

Werkwijze

Na  telefonische aanmelding staan we stil bij de door coachee gestelde vraag of doel. We inventariseren dit en kijken wat de beste aanpak is. Is dit een vraag waarin de coachee wat uitgebreider wil stilstaan bij de loopbaan dan onderzoeken we tijdens een kennismakings-gesprek welk specifiek loopbaankeuzetraject bij de coachee past; of dat een ander op maat gemaakt traject beter aansluit bij de situatie. Na inventarisatie van de vraag wordt een plan van aanpak gemaakt.

Het loopbaankeuzetraject middel bestaat uit acht individuele sessies van 1 uur en een eindgesprek. De sessies vinden op locatie Nieuwerkerk plaats, tenzij anders overeengekomen. Tussen de sessies door ontvangt de coachee uitdagende en inspirerende opdrachten om thuis uit te voeren. De algemene loopbaanprocedure wordt gevolgd vanaf stap 0 t/m stap 7 (zie PDF). Voor stap 8 en 9 worden handvatten geboden. Dit traject wordt afgesloten met een rapportage, die besproken wordt met coachee.

Resultaat

Wat coaching je oplevert, hangt af van jouw vraag en wensen. Voorafgaand aan de coaching stem ik het gewenste resultaat met je af. Een loopbaancoachingstraject kan op verschillende manieren invulling krijgen, afhankelijk van je vraag.
Er zijn meerdere mogelijkheden

1. Wat wil ik?
Je moet (of wilt) op zoek naar een nieuwe baan, maar het is je niet helder welke dat dan moet zijn. In dit traject brengen we met behulp van vragenlijsten en enkele praktische oefeningen in kaart wat jouw droombaan is. We brengen je waardes talenten en verlangens in kaart .

Je hebt inzicht in:

  • Wat jouw talenten en ambities zijn
  • Wat je energie oplevert en wat je energie kost
  • Waar jouw talenten en kwaliteiten het best tot uiting komen
  • Welke carrièrestap je zou kunnen maken
  • Een aantal suggesties van banen die goed bij je passen.
Investering

Investering :

We gaan uit van een traject van 8 gesprekken van 1 uur. Bij het traject horen enkele keuze en inzicht vragenlijsten.

De trajecten zijn natuurlijk helemaal maatwerk, het gaat erom wat jij wilt en wat je nodig hebt om tot een goede nieuwe keuze te komen.

Dit kan een:

  • Interesse onderzoek zijn
  • een training
  • een assessment

Traject prijs: 975  Euro excl BTW

Per losse gesprekken zijn de kosten als volgt:

  • 125 Euro excl Btw (per los gesprek 1 uur)

Voor de lossen onderdelen als training, assessment en onderzoek maken wij een offerte.

Vaak blijken de inzichten die nodig zijn eerder te komen, soms al na een enkel gesprek.

We brengen in dat geval natuurlijk alleen de gevoerde gesprekken in rekening. Er is hier geen sprake van een vrijblijvend intakegesprek, omdat we regelmatig aan 1 gesprek voldoende blijken te hebben om tot de kern te komen.

verg. via werkgever

Coaching wordt doorgaans niet vergoed via de zorgverzekering. Als loopbaancoach ben ik, naast eerder genoemde beroepsverenigingen, lid van het NOLOC (de Nederlandse Vereniging van Loopbaancoaches lid 1877). Werkgevers zijn veelal wel bereid om de kosten van coaching te vergoeden. Werkgevers hebben er immers veel belang bij dat hun werknemers met voldoening inzetbaar zijn en blijven. Er zijn diverse vergoedingsmogelijkheden. Informeer bij personeelszaken, arbodienst of de bedrijfsarts naar de opties.

verg.via belasting

Kosten voor coaching, loopbaanbegeleiding en training zijn vaak, inclusief BTW, aftrekbaar van je belasting als “scholingskosten”. Als particulier kun je de kosten (incl. BTW) als scholingskosten aftrekken, mits het doel het verkrijgen van een (nieuwe) baan is of het op peil houden van of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het behouden van inkomen uit arbeid. Er moet voor de aftrekbaarheid dus altijd een verband bestaan met inkomstenverwerving.  Daarnaast kan je eventueel de kosten als bijzondere ziektekosten bij de belastingaangifte opvoeren. De belastingdienst hanteert een drempel van € 500. De kosten boven deze € 500 zijn tot een maximum van € 15.000 aftrekbaar. Lees meer over de fiscale voordelen op de website van de of de Belastingdienst of neem contact op met de BelastingTelefoon: 0800 – 0543.

Direct beginnen

Aanmelden kan eenvoudigweg door het contactformulier hieronder in te vullen.

Met dit formulier geef je aan dat je belangstelling hebt voor de loopbaan coaching en dat je graag overleg met ons wilt.

Meestal kun je snel bij ons terecht.

Als je nog vragen hebt over de coaching kun je ook contact opnemen via het contactformulier of bellen met 0617238099.

Interesse in een loopbaan coachings traject