Inspiratie

Look For The Good and You’ll Find It

Good facts are all around you every moment of every day.   Even “bad” facts often contain seeds for good experiences.  You have to intentionally look for the good in the bad.

  1. What lessons did you learn?
  2. Are you stronger for having had the experience?
  3. What did you gain

Voorbeelden

Mensen

Happiness advantage

Shawn Achor studeerde af in onder meer de christelijke en boeddhistische ethiek en geeft tegenwoordig het populairste college (over geluk) aan Harvard University.

Lees meer

Martin E.P. Seligman  wordt gezien als een van de belangrijkste psychologen ter wereld. Hij is internationaal aanvoerder van de Positive Psychology Movement en schreef in 2002 het boek “Authentic Happiness”, in het Nederlands vertaald als “Gelukkig zijn kun je leren”.

Mihaly Czikszentmihalyi vraagt, “Wat maakt een leven waard om geleefd te worden?” Hij merkt op dat geld ons niet gelukkig kan maken en kijkt naar diegene die plezier en blijvende bevrediging vinden in activiteiten die een staat van “flow” teweegbrengen.

Milton Hyland Erickson was een Amerikaanse psychiater en psychotherapeut die de moderne hypnose toonaangevend vormde en het gebruik ervan in de psychotherapie invoerde.

Boeken

Hardwiring Happiness

De meeste mensen deugen

Gelukkig zijn kun je leren

Crucial conversations

The happiness advantage

Ontdek je sterke punten

Essentialism

Presence

Een nieuwe aarde

Een nieuwe aarde

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

En nu naar buiten

Ik kies voor mijn talent

De kracht van kwetsbaarheid

De 5 frustraties van teamwork

Creativiteit hoe? zo!

De kracht van organisch leiderschap