Gratis ontwikkeladvies NLLD – OA

Werk weer leuk maken!

Gratis ontwikkeladvies (NLLD – OA)

De Tijdelijke subsidieregeling NL leert door met inzet van ontwikkeladvies

Voor 2020 is het maximaal aantal subsidie-inschrijvingen voor het gratis ontwikkeladvies van 22.000 bereikt. In 2021 stelt het kabinet hiervoor een extra budget beschikbaar. Hiervoor kun je je alvast bij Cedrus aanmelden. Wij zullen dan contact opnemen zodra we weten wanneer het budget beschikbaar is om de mogelijkheden met je te bespreken, en als je wilt al een eerste afspraak in te plannen.

Lees er meer over op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De crisis biedt jouw een kans om jezelf te ontwikkelen

Met de NL Leert Door regeling die door de overheid is gepubliceerd is 50 miljoen beschikbaar gesteld. Om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken is het belangrijk om je te oriënteren op alle mogelijkheden, met gericht loopbaanadvies. Daarnaast is het ook mogelijk om binnen je huidige werk te ontdekken waar je nu echt warm voor loopt en in te zetten op je kracht en kwaliteiten. Het traject kan helpen om je energie in balans te houden en je duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Onze loopbaanadviseurs staan voor je klaar om hierbij te helpen.

Gratis ontwikkeladvies
Alle werkenden (werknemers, flexwerkers en zelfstandigen) en alle niet-werkenden (tussen de 18 jaar en de AOW-leeftijd in) opgelet! Mocht ook jij je -al dan niet gezien de gevolgen van de coronacrisis- eens willen (her)oriënteren op je actuele mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Dan hebben we goed nieuws! In 2021 is er weer de mogelijkheid om bij Cedrus een gratis ontwikkeladvies oftewel loopbaancoachingtraject te starten waarvoor wij subsidie kunnen aanvragen. Er zal dan ook weer een subsidieplafond zijn waardoor een een beperkt aantal aanvragen mogelijk is. Dus meld je nu alvast aan als je in 2021 gebruik wilt maken van dit mooie aanbod.

Ontwikkeladvies (loopbaancoaching) is zinvol voor jou als je je in één of meerdere vragen herkent:

 • Wil ik dit werk nog lang blijven doen? Zo nee wat wil ik dan wel?
 • Wat kan ik doen om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten bij (dreigend) ontslag?
 • Waar zou ik naartoe willen werken in mijn loopbaan? Wat heb ik hiervoor nodig en wat en wie kan me hierbij helpen?
 • Wat zijn functies die bij mij passen en hoe ziet de arbeidsmarkt eruit voor deze functies?
 • Waar liggen arbeidsmarktkansen voor mij?
 • Hoe kan ik mijzelf goed verkopen in sollicitatie- en netwerkgesprekken?
 • Hoe kan ik goed gebruik maken van social media om een nieuwe, passende baan te vinden?
 • Hoe kan ik starten met een eigen bedrijf?
 • Hoe kan en wil ik mij verder ontwikkelen als ZZP’er en mijn bedrijf verder laten groeien?
 • Welke andere vaardigheden kan ik leren om straks ander werk te kunnen verrichten binnen of buiten de organisatie?
 • Wat kan ik doen om mijn huidige baan toekomst bestendig maken?
 • Wat geeft me energie in het werk? Welk werk zal mij energie geven?
 • Wat zijn mijn kwaliteiten en wat kan ik nog meer?
 • Hoe wil ik mijzelf verder ontwikkelen? Wat zijn passende opleidingen en trainingen hierbij?
 • Hoe kan ik mijn huidige werk zo invullen dat het me meer energie geeft en ik duurzaam inzetbaar ben?

Afhankelijk van je vraag gaan we in een aantal sessies gericht aan de slag om jou verder op weg te helpen in je werk, loopbaan of met je bedrijf. Jouw vragen en doelen staan centraal. Geen standaard traject dus, maar we gaan aan de slag met die zaken die jou verder helpen. We werken met een arbeidsmarktscan en zo nodig werken we ook met andere vragenlijsten en oefeningen.
De sessies kunnen we aanbieden in Nieuwerkerk aan den IJssel of op jouw werk locatie.

Werk je fulltime, dan kunnen we ook in de avond afspreken in Nieuwerkerk. We kunnen ook beeldbellen als dat je voorkeur heeft.
Kies je voor beeldbellen dan plannen we 3 sessies in van ieder circa 5 kwartier, en kies je voor live gesprekken dan plannen we 2 sessies in van ieder 2 uur. De gesprekken worden ondersteund door een e learning systeem, daarin geven we de benodigde testen, zelfreflectie opdrachten zodat er naast de gesprekken gewerkt kan worden aan  het beter leren kennen van jouw sterke en zwakke kanten, jouw talenten en overtuigingen.

Voor werkgevers is dit ook interessant
Het hebben van gemotiveerde medewerkers die goed inzetbaar zijn, hun talenten benutten en zich verder willen ontwikkelen is voor organisaties een belangrijke sleutel voor succes. Begeleiding om mensen te helpen in hun ontwikkeling en loopbaan helpt hierbij. Dit is dan ook een uitnodiging voor werkgevers, zeker in de getroffen sectoren, om medewerkers te wijzen op deze mooie kans.

Interesse?
Alle werkenden én niet-werkenden tussen de 18 jaar en AOW-leeftijd in en die een band hebben met de Nederlandse arbeidsmarkt (dan heb je een burgerservicenummer) zijn welkom. Wacht niet te lang met aanmelden want het is een regeling waar je gebruik van kunt maken zolang er budget is. Gesprekken voeren over je werk, bedrijf, persoonlijke ontwikkeling en loopbaan is trouwens altijd zinvol, ook als je het nu prima naar je zin hebt op je werk of met je bedrijf.
Verder willen we nog benadrukken dat er geen afstemming zal zijn met je werkgever over wat we bespreken in de sessies en je informatie vertrouwelijk behandeld wordt.

Meld je hier aan!
Hier kun je je alvast aanmelden voor 2021. Wij nemen dan contact met je op zodra we weten wanneer het budget beschikbaar komt. Dan kunnen we de mogelijkheden met je bespreken en de eerste afspraak inplannen. Zodra dat mogelijk is zullen we dan de subsidie voor je aanvragen zodat het budget voor je gereserveerd is.

Wat moet jij betalen!

Helemaal niets! Het enige wat belangrijk is, is dat je meewerkt aan het traject en de benodigde formulieren voor de subsidie invult. Daar helpt Cedrus en jouw loopbaanadviseur jou mee uiteraard!  Dus hopen dat we de subsidie voor jou binnen krijgen want dan kunnen we van start gaan.

Ton Fontijn Cedrus
Schrijf je hieronder in of bel Ton Fontijn voor meer informatie.

06 17238099

Mail ons