Stress wat kun je mee

Stress wat kunje er mee?

Eerste pijl is het leven

De eerste pijl komt en is de stressor. Hier doe je niks aan, dat heet leven. Dat gaat nu eenmaal niet altijd zoals wij dat willen. We hebben te maken met ups- en downs, Ieder van ons. Als dat er niet is zou je niet leven. Niet te voorkomen dus.

Direct daar achter aan komt een tweede pijl en dat is de pijl waar je wel wat aan kan doen. Deze pijl is de manier waarop jij met die stressor omgaat. Je gedachten, je overtuigingen zorgen dat je automatisch reageert. Vaak is dat niet op de meest adequate manier. Je negeert de signalen, je draaft door, je ontkent dat er stress is of je maakt het mega groot door er van alles bij te halen.

Die eerste pijl, laat die maar lekker komen maar doe wat aan die tweede pijl. In de eerste plaats is dat je stress-signalen leren herkennen en bewust worden hoe je er mee omgaat.

Tweede pijl daar kun je iets mee

Die tweede pijl daar werk je mee. Je kunt gaan leren herkennen wat jouw stress-signalen zijn op lichamelijk, mentaal en emotioneel gebied. Dat is stap 1 en dan kun je gaan leren er op een andere manier mee om te gaan met stress zodat er ruimte ontstaat om te herstellen waardoor je beter om kunt gaan met de 1e pijl en toch energie overhoudt om gewoon te leven in plaats van te overleven.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *